Makayama Klantenservice
Media Studio voor TomTom – de meest gestelde vragen

  De Top 25 vragen … En de antwoorden…
1) Waarom kan ik een kopieerbeveiligde DVD niet omzetten?

De Nederlanse Auteurswet verbiedt ons om software op de markt te brengen waarmee kopieerbeveiligingen kunnen worden omzeild. De meeste commerciële DVD's hebben een dergelijke beveiliging.

Bent u echter woonachtig in het buitenland, in een land waar het wél is toegestaan om DVD's voor persoonlijk gebruik te kopieren, dan kunt u hier een oplossing vinden.

 

Let op: wettelijk uitsluitend toegestaan indien u woonachtig bent in het buitenland. Makayama en Denda aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor het opgeven van onjuiste informatie.


2)

Ik heb een TomTom 510, 710 of 910. De software werkt niet op mijn model.

Er is een gratis upgrade van de Media Studio software beschikbaar voor klanten die TomTom 510/710/910 modellen hebben. U kunt deze aanvragen door een mail te sturen of door op deze link te klikken: orders@makayama.com

U dient uw gebruikersnaam, serienummer en plaats van aankoop te vermelden. Wij sturen u dan binnen 24 uur een download met de nieuwe versie.

3) Wat is Cyberspeed en waarom werkt het (soms) niet?

Cyberspeed is technologie waarmee DVD's op hoge snelheid kunnen worden uitgelezen, waardoor een film extra snel naar het videoformaat van uw TomTom kan worden omgezet. Cyberspeed werkt in principe met alle in de fabriek geproduceerde DVD's. In de onderstaande gevallen zal Cyberspeed echter niet werken en zal de software terugschakelen naar een langzamere manier om de DVD uit te lezen. Eventueel moet u zelf de Cyberspeed uit zetten voordat u een DVD omzet (in het Menu DVD \ Cyberspeed)

1) Wanneer u ondertiteling gebruikt. Ondertitels staan apart op de DVD en maken geen deel uit van het videospoor. Tijdens het omzetten naar MPEG4 moeten de titels, beeldje voor beeldje, erin worden geplaatst. Dit kost helaas extra rekenkracht en vertraagt het proces aanzienlijk.

2) Wanneer uw bepaalde merken of types DVD recordable of rewritable gebruikt. Sommige DVD r(w) schijven worden op een manier gefabriceerd die het onmogelijk maken om op de hoogste snelheid de videogegevens uit te lezen. Het komt bij alle merken en types voor. Wij hebben geen lijst van aanbevolen discs, u zult het zelf moeten proberen.

3) Wanneer de software waarmee u de DVD heeft gebrand een verkeerd proces gebruikt. Met veel software (zoals Pinnacle Studio of Nero Burning) kunt u zelf video DVD's branden. Deze DVD's kunnen weliswaar probleemloos worden afgespeelfd op uw huiskamer DVD-speler, maar zij verschillen tock aanzienlijk van een in de fabriek geperste DVD.

4) Wanneer er vuil of krasjes op de DVD zitten.

4)

Er zit geen geluid in de film/video wanneer ik die op de TomTom afspeel

 • Wanneer het een voorbespeelde DVD betreft, controlleer dan of het juiste geluidsspoor gekozen is. Kies na het openen van de DVD, de optie Uitgebreid, dan vier maal Volgende en check het tweede menu (geluidssporen). Verander het eventueel in een ander spoor en probeer het opnieuw.
 • Wanneer het een zelfgebrande DVD is, heeft u mogelijk een verkeerd geluidsspoor of verkeerde geluidscompressie gebruikt toen u de DVD brandde. Gebuik één van de volgende geluidscompressie methodes (codecs): AAC, DTS, LPCM of MP3
 • Wanneer het een video bestand is (geen DVD), bevat deze mogelijk niet-standaard, verkeerde audio compressie. Probeer het bestand met andere software om te zetten naar een standaard MPEG, DV of AVI bestand en zet het daarna om met onze software.
 • Controleer of het weergegeven geluidsvolume op de TomTom wel hoog genoeg heeft gezet
5) Path/file error 75

De map voor tijdelijke bestanden wordt door Windows 'bezet' gehouden. U kunt dit oplossen door uw PC te herstarten (helemaal uitzetten en weer aan) en daarna de map te verwijderen. Het is de map VIDEO_TS op de tijdelijke schijf (meestal C:\) die u moet verwijderen.

6) Foutmelding 'cyclic redundancy'
 • Uw DVD is verontreinigd met vuil, stof of vet. Probeer hem schoon te maken.
 • Uw DVD is beschadigd met krasjes. Probeer op een andere PC een backup kopie van de DVD te maken.
 • Er zit een kopieerbeveiliging op uw DVD. Zie 1)
7)

Software stopt onverwacht met de mededeling dat er een fout is opgetreden en het verzoek om Microsoft hiervan op de hoogte te stellen.

Waarschijnlijk is er andere software op uw PC geinstalleerd die een conflict veroorzaakt. Onze helpdesk kan in veel gevallen een oplossing bieden.

Stuur een mail naar support@makayama.com en u ontvangt instructies om de bron van het probleem op te sporen.

8)

Ik heb een TomTom model One of Rider , werkt uw software daarmee?

De software werkt de volgende TomTom modellen:

GO, 300, 500, 700

510, 710, 910 (deze drie via een upgrade, zie #2 op deze pagina)

Hebt u een ander type, zoals de One of de Rider, dan kunt u de software niet gebruiken..

9) De software kan de DVD niet openen, hij wordt niet herkend, maar hij zit wel in de PC.

 

1) Klik in het Start Menu van Windows op Deze Computer en controleer of Windows XP de schijf überhaupt ziet. (de titel zou zichtbaar moeten zijn). Het zou er zo uit moeten zien:

Als er "DVD Station" staat, zonder titel, herkent Windows XP de schijf niet. Een complete herstart van de PC help dan meestal.

2) Uw schijf kan beschadigd zijn, er kunnen krasjes op zitten of vuiltjes. Daardoor kan de schijf mogelijk niet gelezen worden. Reinig de schijf of maak een backup van de schijf en probeer het daar mee.

10) Sommige films zijn na het omzetten met de software groter dan 128 Mb.

Kies in het Opties Menu \ Passen op de geheugenkaart en zet die op 128 Mb. Als de film langer is dan 100 minuten is het mogelijk dat het niet past omdat de maximale filmlengte dan is overschreden.

11) Ik kan de software niet installeren De software moet op de PC worden geïnstalleerd, niet op de TomTom.
 • Het installatiebestand is ingepakt met Winzip. U moet het uitpakken, het makkelijkst is op het bureaublad.
 • Zorg dat u Windows XP heeft. Op Windows 2000 kunnen soms problemen ontstaan en Windows ME of 98 zijn helemaal niet geschikt voor deze software.
 • Het beste is om te installeren op de C:\ schijf
12) Ik kan de software niet activeren

1) Zorg ervoor dat u een open internetverbinding heeft wanneer u de software voor de eerste keer start. De software moet contact kunnen maken met onze activatiecomputer op internet.

2) Neem de gebruikersnaam en het wachtwoord zorgvuldig over van de CD. Een enkele spatie teveel of typefout leidt tot weigering van de code.

3) Mocht u daarna nog steeds problemen hebben om te activeren, neem dan contact op met onze helpdesk

13) Mijn DVD wordt onjuist op het scherm van de mobiele TomTom getoond, er zijn stukken van het beeld weggesneden. Waarom is het niet geheel beeldvullend?

De software zal proberen de video op zo'n goed mogelijke manier op het scherm van de TomTom te passen, ondanks het feit dat de beeldverhouding van bijvoorbeeld een speelfilm (16:9) en die van een TomTom (4:3) geenszins overeenstemmen. Dit gebeurt door in te zoomen op het originele materiaal.

U kunt handmatig deze instellingen beinvloeden door Uitgebreid te kiezen voordat u een video of DVD omzet. U kunt er dan voor kiezen om het hele beeld in de breedte te tonen (waardoor er zwarte randen ontstaan)

14) Hoe kan ik de video naar de TomTom verplaatsen?

Er zijn twee manieren om de video naar uw TomTom te verplaatsen

Attentie:

Wanneer u een video voor de eerste keer op de TomTom zet, of wanneer u een lege geheugenkaart gebruikt, moet de software ook de Makayama Video Player installeren. U moet dan altijd de USB-kabel (methode 1) gebruiken.

1) Direct naar het apparaat via USB-kabel

a) Sluit de TomTom Go aan op de PC met de meegeleverde USB-kabel en zet het apparaat aan.
b) Wacht totdat de TomTom in Deze Computer verschijnt als een nieuw schijfstation (bijvoorbeeld E:\)
c) Kies dezelfde letter in het TomTom Menu van de PC software (in het voorbeeld, kiest u E:\ uit het menu)
d) Druk op de TomTom knop in de PC software, de video (en de video speler) zal worden overgezet naar het apparaat

2) Handmatig op de geheugenkaart zetten

a) Druk op de knop Bureaublad en de video wordt op het Bureaublad gezet
b) Steek uw geheugenkaart in de kaartlezer van uw PC (of een USB-kaartlezer)
c) Kopieer de video handmatig van uw bureaublad naar de map 'media' van de geheugenkaart

15) Foutmelding: "One of the components not correctly registered. A file is missing or invalid"

U moet de software opnieuw installeren vanaf de CD

16) Nadat ik 'Actie' druk, verschijnt er een Runtime Error 53, 'file not found'.

U moet de software opnieuw installeren vanaf de CD

17) De software schakelt te snel naar Stap 2. Slechts een klein deel van mijn film is omgezet.
 • Of: Uw schijf kan beschadigd zijn, er kunnen krasjes op zitten of vuiltjes. Daardoor kan de schijf mogelijk niet gelezen worden. Reinig de schijf.
 • Of: Er is niet genoeg ruimte op de harde schijf om het tijdelijke bestand op te slaan. Maak ruimte vrij op de harde schijf door overbodige bestanden en documenten weg te gooien, of kies een andere schijf in het DVD Menu \ Tijdelijke Opslag .
 • Uw DVD is kopieerbeveiligd en kan niet worden omgezet, zie 1)
18) Werkt de software op Windows 2000, 98, 95 of ME?

Windows XP is vereist. Hoewel het op de meeste windows 2000 PC's ook prima gaat, zolang er tenminste een DVD speler en drivers zijn geinstalleerd. Windows 98/ME/95 worden niet ondersteund.

19) Norton Anti-Virus of andere Firewall software geeft de melding dat Media Studio voor TomTom verbinding met het internet wil maken.

Alle virus meldingen en firewall meldingen zijn in principe vals. Er worden in geen geval privé-gegevens van u verzameld, of gegevens over uw video of DVD collectie. Onze software maakt uitsluitend verbinding met internet om de volgende redenen:

- Om de software en serienummers te activeren en incidenteel om de geldigheid ervan te controleren (dit dient om de verspreiding van illegale kopieën tegen te gaan)

- Om deze Help pagina's en de Online Handleiding te kunnen tonen.

- Om vanuit het Shop Menu verbinding te maken met onze website en met die van onze partners, zoals Amazon.

20) Foutmelding: Kan MSVBVM60.DLL niet vinden U mist een onderdeel van Windows, dat normaal gesproken geinstalleerd moet zijn. Download het hier en installeer het in de C:\Windows directory.
21) Mijn DVD bevat een televisie-serie met meerdere afleveringen, maar alleen de eerste aflevering kan ik omzetten.

DVD's kunnen meerdere films of afleveringen bevatten. Vaak staat er nog bonus materiaal op, zoals trailers en documentaires achter de schermen. In principe kiest de software automatisch de langste film op de schijf.

U kunt handmatig deze instellingen beinvloeden door Uitgebreid te kiezen voordat u een video of DVD omzet. In het menu Film & Taal Keuze ziet u alle video's die op de schijf staan. Ze worden aangeduid als 'Video Title Set'. Aan de groote van het bestand kunt u zien hoe lang de video ongeveer is. U kunt een andere film of aflevering kiezen en daarna zal uitsluitend die worden omgezet.

Soms staan er meerdere afleveringen van een TV-serie op een DVD maar worden deze niet apart in deze lijst getoond. De producent van de DVD heeft ze dan als één film op de DVD gezet en ze onderverdeeld als hoofdstukken. Hoofdstukken kunnen echter niet apart worden omgezet met onze software.

22)

Waar vind ik video's e.d. die ik gratis kan downloaden ?

Er zijn tal van websites die gratis leuke clips aanbieden, die u met onze software kan omzetten voor de TomTom. Bijvoorbeeld: Lycos Viral Chart, maar ook 365 Jokes

Een goede zoekmachine voor videobestanden is Google Video en ook de Altavista Video Search Engine

23) De video stottert of u heeft zelfs een complete vastloper van het apparaat

a) Probeer eerst een normale herstart . Verwijder de geheugenkaart, druk de aan/uit knop in en de TomTom zal proberen opnieuw op te starten.

b) Als dat geen oplossing biedt, kunt een reset proberen. Dit heeft overigens géén invloed op de wegenkaarten, de navigatiesoftware of de video bestanden, u kunt het volkomen veilig doen. Neem een paperclip, verbuig hem en steek hem in het reset gaatje aan de onderkant van de TomTom (zie onderstaande foto). U kunt ook een punaise of iets dergelijks gebruiken. De TomTom zal opnieuw opstarten.

gy.

24) Mijn probleem staat niet in de lijst

Deze FAQ-pagina is veruit de snelste manier om een antwoord op uw vraag te krijgen. Dus controleer eerst of uw probleem echt niet in deze lijst voorkomt.

Wanneer u onze helpdesk een email stuurt, houdt dan rekening met 48 uur voor de beantwoording van uw vraag. Alleen vragen waarin uw gebruikersnaam wordt vermeld zullen in behandeling worden genomen.

25)    
     
updated 18-juli-06